Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Jazzconcert, Xander Benham

27 september | 20:00 22:00

Xander Benham (piano), Linde van de Ven (viool) en Sven Smeets (saxofoon) vormen niet alleen een heel apart trio qua instrumentatie maar ook qua genre. Een èchte fusie -geheel geïntegreerd- van jazz, klassiek en dance. Ga het avontuur aan en kom luisteren!

Xander Benham wordt beschreven als een “Fourthstreamcomposer”, dat wil zeggen dat in zijn muziek elementen zitten van klassieke muziek, jazz en moderne dance muziek. Dit resulteert in boeiende muziek met onverwachte elementen. Verder speelt Xander in zijn composities met de verwachtingen van de luisteraar. Xander werd geboren in Essex Engeland en woont en werkt nu in Amsterdam. In 2019 voltooit hij zijn masters bij Henry Kelder in Utrecht. Hij heeft verscheidene pianoconcoursen gewonnen in Groot-Brittannië en compositiewedstrijden over de hele wereld.
Linde van de Ven studeerde af met viool aan het Utrechts conservatorium in 2022. Deel van het afstudeerprogramma was een hedendaags trio voor saxofoon, viool en piano van Xander Benham. Dit trio zal vanavond gespeeld worden. Verder heeft Linde in verschillende andere combinaties gespeeld, waaronder het Ricciottie orkest en het Flare Quartet.
De saxofonist Sven Smeetsbegon op dit instrument op 9-jarige leeftijd bij de fanfare. Later ging hij naar het conservatorium van Utrecht waar hij in 2020 afstudeerde. Hij is verder nog actief bij het DEDEO Saxofoon Kwartet, het ArtEZ/HKU Saxofoon Orkets en het Ricciotti Ensemble.

Luister hier naar een voorbeeld van de muziek die u kunt verwachten op deze avond.

Entree: € 20 – studenten € 15, incl. een pauzedrankje