Over Sijthoff Leiden

Culturele zaalverhuur

Sijthoff beschikt over een grote zaal. In deze zaal vinden de verschillende culturele activiteiten plaats. Om die reden noemen we deze zaal de Cultuurzaal. Het programma van de activiteiten in deze zaal is op deze website geplaatst en wordt ook maandelijks op verschillende plaatsen in Leiden verspreid.

De programmering van de Cultuurzaal wordt verzorgd door de cultuurgroep van Sijthoff. Iedereen kan bij de coördinator aanvragen om de Cultuurzaal te huren. De coördinator bekijkt vervolgens of de ruimte beschikbaar is en of de aangeboden activiteit past binnen de doelstellingen van Sijthoff. 

Neem voor een vraag over huur van de Cultuurzaal of het houden van een expositie contact op met coördinator Jan de Boon.

Sijthoff has a very wise and well educated grand piano.”

Enrico Pieranunzi
jazzpianist

de cultuurzaal is te huur

verhuur informatie

Neem voor een vraag over het huren van de Cultuurzaal of over het houden van een expositie contact op met Jan de Boon via jandeboon@sijthoff-leiden.nl

De zaal
De zaal is ca 16 meter lang en 5,3 meter breed. Er ligt een verende houten vloer. De wanden, met een totale lengte van 40 meter, worden gebruikt voor de maandelijks wisselende exposities.
De zaal heeft een goede akoestiek die door het gebruik van de gordijnen nog kan worden afgestemd op de wensen van de huurder.

De zaalhuur
De huurprijs van de zaal varieert tussen € 120 (ochtend in de week) en € 225 (zondagavond) per dagdeel en is vrijgesteld van BTW.
Het gebruik van beamer, geluidsinstallatie en/of vleugel wordt apart in rekening gebracht.
In bepaalde situaties, b.v. huur voor langere tijd of een heel weekend, kan van de huurprijzen worden afgeweken, dit na overleg met de cultuurgroep.

Faciliteiten
Er zijn 70 (stapelbare) stoelen beschikbaar. Sijthoff Cultuur beschikt over een versterker met boxen, diverse microfoons en een beamer. Voor gebruik van deze apparaten wordt een vergoeding gevraagd. Daarnaast kan ook de vleugel gehuurd worden.