Sijthoff Cultuur staat voor en drijft op ontmoetingen. Met dit uitgangspunt gaat journalist Maarten Baanders bij de opening van exposities in gesprek met de kunstenaar(s). Ook bij een aantal lezingen begeleidt hij het gesprek tussen de spreker en het publiek.

SIJTHOFF LEIDEN

ACHTERGROND

Sijthoff wil een plek zijn waar activiteiten plaatsvinden waardoor mensen elkaar ontmoeten, hun ideeën uitwisselen en talenten laten zien. Het aspect van ontmoeten staat centraal bij Sijthoff: iedereen in Leiden en omstreken die zich aangesproken voelt is welkom om activiteiten te bezoeken, er aan deel te nemen en heeft ook de mogelijkheid om zelf activiteiten in Sijthoff aan te bieden. Activiteiten kunnen plaatsvinden op het gebied van de meest uiteenlopende onderdelen van kunst en cultuur, waaronder tentoonstellingen, concerten, kleinkunst, dans, zang, filosofie, lezingen, cursussen, vertellingen en dergelijke.

Om de genoemde activiteiten onafhankelijk van subsidies van de overheid te kunnen ontplooien, is de bovenverdieping verbouwd tot studentenkamers en is een café-restaurant gerealiseerd. De mogelijkheden om biologisch(-dynamisch) te eten in Leiden zijn beperkt, om 100% glutenvrij te eten is zelfs onmogelijk. Sijthoff Culinair en Floor’s Coffee & Brunch Bar voorzien in deze behoefte. Daarnaast versterkt de combinatie van café / restaurant en culturele activiteiten elkaar, bijvoorbeeld in de vorm van een lunchconcert. Daarnaast gebruikt het café-restaurant de zaal af en toe voor bijvoorbeeld een diner met een culturele component.

Wilt u meer weten over de achtergronden van Sijthoff, lees dan de (statutaire) doelstellingen.