Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jazzconcert, Carmina Latina

27 oktober 2023 | 20:00 22:00

Dit combo bestaat uit jazz-zangeres Judith Nijland die bijgestaan wordt door pianist Tico Pierhagen en bassist Pieter Althuis. Zij zullen de cd Carmina Latina presenteren: Jazz met Latijnse teksten.
Voordat Judith naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag ging studeerde ze Griekse en Latijnse taal en cultuur in Leiden. Muziek zit in haar bloed, al op jonge leeftijd schreef ze haar eigen liedjes en dit doet ze nog steeds. Niet lang na haar afstuderen toerde ze door heel Europa en later ook door Azië en Amerika.
Volgens Mattie Poels (Radio 6) zijn de Colombiaanse roots van Tico uitstekend verwerkt in zijn muziek. Dit maakt hem bij uitstek geschikt om Judith te begeleiden bij deze muziek.
De grootste passie van bassist Pieter Althuis is jazz, maar evengoed speelt hij klassieke muziek of pop. Deze allround bassist zal het trio vervolmaken.
Met Carmina Latina combineert Judith haar twee passies: jazz en de Latijnse taal. Dit is een uitdaging die meer is dan slechts het vertalen van de reeds bestaande teksten want niemand weet immers hoe de taal precies werd uitgesproken.
Luister hier naar deze originele muziek.

Entree: € 17,50 – studenten € 12,50


Dit concert is ook opengesteld voor deelnemers aan WeArePublic. Zij kunnen hier reserveren.


Doezastraat 1b
Leiden, 2311GZ Nederland