Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing, De natuur als leermeester

17 november 2023 | 20:00 22:00

De afgelopen decennia is vooral de mens met de westerse levensstijl zich steeds verder gaan verwijderen van de natuur. Terwijl wij, mensen, natuurlijk onlosmakelijk onderdeel zijn met die natuur. Vanavond nemen Hendrik Kalsbeek, vanuit druïdisme en Klaas Otten, vanuit sjamanisme, ons mee op reis. Ze zullen de aanwezigen daarbij ook laten ervaren op welke manier de natuur onze leermeester kan zijn opdat wij als mensen een leefbare wereld overdragen aan de volgende generaties.

Als mensheid staan we voor vele grote uitdagingen. Alarmerende rapporten voorspellen een grote catastrofe als we doorgaan met de uitbuiting van Moeder Aarde en economische belangen prioriteit blijven geven in plaats van het welzijn van alles wat leeft. Volkeren die in een belangrijke mate leven volgens  het ritme van de natuur, leven met een ander bewustzijn. Zij leven vanuit het bewustzijn, dat alles met alles verbonden is en dat de mensheid onderdeel vormt van dit allesomvattende levensweb. Vanuit dit eenheidsbewustzijn is er een ‘weten’ dat wat we de aarde aandoen ook onszelf aandoen.
Misschien is dit wel de werkelijk uitdaging waar we als mensheid voor staan, een shift in bewustzijn maken naar het eenheidsbewustzijn.

Hendrik Kalsbeek heeft de laatste decennia als trainer/coach honderden mensen mogen begeleiden in hun groeiprocessen. Zijn werkwijze is steeds meer gevoed door dat wat hij van diverse Sjamanen uit vele windstreken heeft mogen leren. Vanuit onze Europese spirituele wortels begeleid hij, verbonden aan de orde van barden, ovaten en druïdes, de 8 overgangsceremonies verbonden aan het jaarritme van onze natuur.
Klaas Otten heeft zich verbonden met diverse sjamanistische tradities en hun teachings. Hij verzorgt diverse sjamanistische ceremonies. Tijdens de ceremonies stemmen we ons af op onze natuurlijke cycli van licht en schaduw en van dood en wedergeboorte, op deze wijze leren we om te groeien, ontwikkelen, transformeren en helen.

Entree: € 10 – studenten € 7,50

Doezastraat 1b
Leiden, 2311GZ Nederland