Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Film, Zoektocht naar de binnenwereld van de mens

18 oktober | 20:00 22:15

In de film gaan de filmmakers, Arne Verbrugh en Joris Zee, op zoek naar de inhoud van het boek, ‘de Filosofie van de vrijheid,’ van Rudolf Steiner uit 1894. Met het boek probeerde Steiner de lezer te laten ervaren dat hij, door het waarnemen van zijn gedachtes, in een onzichtbare realiteit terecht kan komen. Een realiteit die alles dat hij met de zintuigen waarneemt, bezielt. Wat is dit waarnemende vermogen van de mens? En wie of wat is ook alweer een mens precies? 

De film gaat over de magie van het boek. Het is een documentaire over mensen in deze tijd, voor wie de Filosofie van de vrijheid een aanzet was zich zelf opnieuw uit te vinden en over mensen die stuklopen in hun poging het boek te lezen. 
De filmmakers gaan na de vertoning van de film in gesprek met het publiek.

Arne Verbrugh is editor en cameraman. Hij heeft een multimedia bedrijf, Kaina Media, in Rotterdam. Joris Zee is Cultureel Antropoloog en freelance journalist voor o.m de Ster van Kralingen in Rotterdam. Arne en Joris kennen elkaar van kinds af aan. Ze zaten in dezelfde klas op de Vrije school en kregen les volgens de ideeën van Rudolf Steiner. In deze film bundelen ze hun krachten en houden ze elkaars hand vast om een kijkje te nemen achter de schermen van een alternatieve, mysterieuze en eigentijdse leermethode.

Entree: € 10 – studenten € 7,50

Reserveren en betalen