Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boekpresentatie en concert, De verleidelijke klanken van de oud

4 december 2023 | 19:30 22:00

Rachel Beckles Willson, bijzonder hoogleraar Intercultural Performing Arts aan de Academy of Creative and Performing Arts (ACPA) van Universiteit Leiden, en Codarts in Rotterdam, presenteert haar nieuwe boek The Oud: An Illustrated History en geeft een concert samen met gastartiesten Emine Bostancı en Nizar Rohana.
Het concert presenteert een breed scala aan muziekstijlen waarin de oud een rol speelt, waaronder repertoire van het Ottomaanse hof, rurale gemeenschappen in Armenië en hedendaagse stedelijke centra over de hele wereld. Afgewisseld met de muziek spreken Nizar Rohana en Rachel Beckles Willson over het onderzoek dat heeft geleid tot het boek.

The Oud: An Illustrated History is het resultaat van meer dan tien jaar studie van Rachel als oud-speler en componist en haar samenwerking met oud-spelers, oud-verzamelaars, museumconservatoren en gitaarbouwers. Ze presenteert de geschiedenis van de oud in de context van zijn visuele schoonheid, met talloze foto’s van het elegante peervormige lichaam, ingewikkelde rozetten en ravissante sierfineer. Prachtige illustraties en foto’s laten de verschillende vormen en stijlen van de oud door de tijd heen zien, terwijl de verleidelijke klanken van de oud ook gehoord kunnen worden door QR-codes in het boek te volgen.

Meer informatie over het onderzoek dat tot het boek heeft geleid: www.oudmigrations.com.
Exemplaren van het boek zullen deze avond te koop zijn, en later ook online.
Toegang: gratis, aanmelden is gewenst: acpa@hum.leidenuniv.nl.