Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Voorstelling, Indiase danspracht (Uitverkocht)

3 mei | 20:00 22:30

Op deze speciale avond zal de getalenteerde danseres Indu Panday van Kalpanarts zowel de verfijnde Zuid-Indiase dansstijl Bharatanatyam als de gracieuze Noord-Indiase dansstijl Kathak tot leven brengen. Het publiek kan rekenen op een betoverende uitvoering waarbij handgebaren, gezichtsexpressie en complex voetenwerk centraal staan. Deze elementen dienen om verhalen tot leven te brengen en de schoonheid van de dans tot uiting te brengen via prachtige choreografische frases.

Tijdens een intermezzo zal de veelzijdige kunstenaar Ganesh Ramnath, een meester in zowel zang als tabla, het podium delen met Indu. Samen zullen de aanwezigen onderdompelen in de wereld van Indiase ritmes en laten zien hoe deze naadloos samensmelten met de dansvoorstellingen. En dat is nog niet alles!

Om de culturele context te verdiepen, zal het publiek getrakteerd worden op vier boeiende afleveringen van de animatieserie “The World of Indian Dance.” Deze prachtige serie, gecreëerd door Ylva Ernst in samenwerking met Kalpanarts, werpt niet alleen licht op de essentie van Indiase dans, maar ook op de rijke mythologie en de wereld van Indiase goden.

Entree: € 20 – studenten € 15, incl. pauzedrankje