Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Theatrale muziekvoorstelling, Oorlog en vrede (Uitverkocht)

3 februari | 16:00 18:00

Deze voorstelling is inmiddels uitverkocht. Reserveren is niet meer mogelijk.

Op deze zaterdagmiddag heeft Paola Tuin, in samenwerking met diverse anderen, een theatrale muziek voorstelling georganiseerd met de titel ‘Oorlog en Vrede’ en de ondertitel ‘Op weg naar de Vrede’.
Aansluitend is het mogelijk om deel te nemen aan een heerlijk vegetarisch 3 gangen diner, bereid door topkok Damaru Kalkman.
Informatie en vragen: paolatuin@gmail.com, (071-5310865)
Locatie: Sijthoff Cultuurzaal. Doezastraat 1b, Leiden

Paola: “Dit jaar heb ik gekozen voor het thema oorlog en vrede naar aanleiding van onze huidige tijd en het beroemde boek van de Russische schrijver Tolstoi en de gelijknamige film met Audrey Hepburn en Mel Ferror. Altijd heb ik ademloos geluisterd naar de verhalen van mijn beide oma’s over de oorlog en hun geweldige troost die ze uit hun muziek haalden. Hieruit ontstond mijn muziekkeuze. De teksten voor dit programma bieden veel troost door de muziek van Robert Schumann, Kurt Weill en anderen.
Oorlogsheldinnen als Marlène Dietrich en hun liederen die de weerzinwekkendheid van de oorlog weergeven gaven voeding aan de acteurs en muzikanten om hierop toneelteksten te maken om de liederen te ondersteunen. Het programma neemt u mee in een vogelvlucht vanaf 1500 tot de huidige tijd in 6 talen (Componisten: Dessau, Eisler, Weill, Gershwin, Schumann, Stenhammer en anderen. En liederen van Federico García Lorca.)”.
Medewerkenden:
Paola Tuin: zang en regie
Niek van der Meij op de vleugel
Cor van der Plas: stem en toneel
Rik van Boeckel: percussie, harp en toneel

Entree: € 15

Na afloop van de voorstelling, om 18.00 uur, is het mogelijk om deel te nemen aan een een overheerlijk biologisch vegetarisch 3 gangen maaltijd verzorgd topkok Damaru Kalkman Hij verrast met steeds weer andere vegetarische gerechten: startend met soep en salade, gevolgd door het hoofdgerecht met diverse bijzonder bereide groenten en eindigend met verschillende heerlijke toetjes.
Deze maaltijd is ook glutenvrij.

Het maximaal aantal deelnemers heeft inmiddels gereserveerd.