Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing, 12 zintuigen – 13 Deugden

15 september 2023 | 20:00 22:00

De mens ervaart de wereld in zichzelf en ziet zichzelf weerspiegeld in die wereld.
Hans Hoogerdijk, auteur van 12 zintuigen, 13 deugden, beschrijft welke zintuigen en deugden kunnen bemiddelen tussen deze twee werelden.
Heb je er weleens over nagedacht wat geuren te maken hebben met corruptie? Of wat je evenwicht betekent voor tolerantie? En wat je oren met gastvrijheid te maken hebben? En wist je dat je zintuigen hebt voor duurzaamheid en gezondheid? Je zintuigen doen meer voor je behalve dat ze je iets vertellen over jezelf of de wereld. Ze zijn de instrumenten waarmee je jezelf kunt ontwikkelen tot het beste wat je kunt zijn. En waarmee je je leven vormgeeft zoals je dat zou willen. De mens is nooit af en in staat zich te ontwikkelen om het beste en mooiste uit zichzelf te halen. En zo ook een wereld te bouwen waarin hij dit terug vindt. Die wereld is steeds meer geworden zoals wij zijn. Reden genoeg om ons af te blijven vragen wie wij zijn en wat we met de wereld willen.
Dit boek beschrijft twaalf wegen tot kennis van onszelf en de wereld; twaalf dialecten waarmee we in gesprek zijn met het bestaan. Tegelijkertijd biedt het ook twaalf inzichten in enkele urgente fysieke, sociale, geestelijke, spirituele en ecologische dilemma’s waarmee we geconfronteerd worden. Met herkenbare, alledaagse en soms indringende voorbeelden en beschrijvingen wordt het verband gelegd tussen ons eigen leven en deze grote existentiële vraagstukken. En tenslotte laat het zien hoe onze eigen kwetsbaarheid de belangrijkste innerlijke bron en de kracht kan zijn voor een deugdelijke sociale, spirituele en duurzame toekomst.
Na de pauze begeleidt journalist Maarten Baanders het gesprek tussen het publiek en de spreker.

Entree: € 10 – studenten € 7,50


Doezastraat 1b
Leiden, 2311GZ Nederland