Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Klassiek concert, Cello – fagot duo

21 april | 15:30 17:00

Lucia Swarts en Gerard Wiegers brengen deze middag een zeer gevarieerd en uitdagend programma voor cello en fagot.
Veel componisten hebben voor deze bijzondere combinatie geschreven. De cello met haar warme timbre, in de laagte vaak grommend, in haar middenregister melodieus en in de hogere registers zangerig en de fagot in de laagte sonoor en donker, in de hogere registers met de lyrische warmte melancholiek en ontroerend van timbre vormen een uitstekende combinatie.
Het woord `fagot` komt van het Italiaans FAGOTTO, dat o.a. bundel betekent en Gerard Wiegers zal u tijdens dit concert uitleggen waarom.
Ook zal Lucia Swarts vertellen over haar instrument en de oorsprong van de cello.

Lucia Swarts studeerde bij Anner Bijlsma aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en in haar eindexamenjaar trad ze als soliste op in het Concertgebouw nadat ze winnaar werd in de serie `New Vintage`. Zij is van af 1983 eerste celliste in het orkest van de Nederlandse Bachvereniging. Ook speelt ze vanaf dat jaar mee met het Asko/Schoenberg Ensemble. Ze is hoofdvakdocente moderne en barokcello aan het Koninklijk Conservatorium. Van haar verschenen acht solo CD`s met o.a. de solo suites van J.S.Bach en een CD (out of the shadow) met vrouwelijke componisten.
Inmiddels hebben meer dan 3 miljoen mensen haar opname op Youtube van de eerste suite BWV 1007 beluisterd. U kunt deze suite `live` horen op ons concert.
Gerard Wiegers studeerde fagot aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en later aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en was al op jonge leeftijd professioneel werkzaam in het Noord-Nederlands Orkest. Daarnaast studeerde hij religiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit van Groningen en de Universiteit van Leiden. Hij is hoogleraar religiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Met Lucia vormt hij al sinds 1980 een duo. Ook speelt hij diverse kamermuziekensembles.

Op het programma staan zowel bekende als onbekende werken van o.a. Johann Sebastian Bach, Georg Philip Telemann. Theo Verbey, Paul Hindemith, Sofia Gubaidulina, Philipe Friedrich Bödecker, Joseph Bodin de Boismortier en de Zweedse componist Erland von Koch.
Tijdens het concert vertellen wij u over de te spelen stukken .
Wij hopen u op ons concert te zien en verheugen ons.

Entree: € 20 – studenten € 15, incl. pauzedrankje

Dit concert is ook opengesteld voor deelnemers aan WeArePublic. Zij kunnen hier reserveren.