Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Klassiek concert, Bliss

21 januari | 15:30 17:00

Jacobien Rozemond (viool & zang) en Renée Bekkers (accordeon) spelen met temperament en stijlgevoel hun programma Bliss. Tango, barok en nieuwe muziek Piazzolla, Castello, Merula, Murashkin/Emily Dickinson en Samson.

Jacobien en Renée treden sinds 2018 als duo op. In 2021 hebben zij hun in de pers volprezen CD VOX  opgenomen bij het label Cobra. Inmiddels zeer geliefd bij het publiek, zijn ze te horen in vele kamermuziekseries en festivals. Ze laten het publiek genieten van de vele soorten temperamenten waar deze bezetting zich zo mooi voor leent. Het serene is hoorbaar in de barokmuziek maar ook in meditatieve nieuwere composities, tegelijkertijd is de warme uitbundigheid van tango en volksmuziek een zeer geliefd onderdeel van de concerten. In hun programma’s zorgen Jacobien en Renée voor een perfecte balans tussen folklore, klassiek en innovatie. Door af en toe zang toe te voegen en teksten te reciteren verrijken Jacobien en Renée de kleuringen en zeggingskracht van hun concerten.

Speciaal voor dit programma BLISS, wat letterlijk perfecte vreugde of gelukzaligheid betekent, componeerde Benjamin de Murashkin zijn werk I’m nobody, who are you? Deze gedichten van de 19de-eeuwse schrijfster Emily Dickinson inspireerde hem in zijn nieuwe compositie voor Jacobien en Renée. Met Dickinsons’ teksten benadert De Murashkin met diepgang en humor de eenvoud maar ook de vluchtigheid van bliss. In dit programma vragen Jacobien en Renée zich af wat gelukkig maakt; de opzwepende tangomuziek van Piazzolla? Of kom je tot hoger geluk door het ontstijgen van aardse geneugten en in trance te geraken van oude en serene muziek van Merula en Castello? Of bereik je verlossing door de meditatie in Prayer van Ernest Bloch? Het meditatieve element is ook te horen in de Raga van René Samson. Jacobien  combineert in dit opzwepende werk haar vioolspel en zang met voetbellen, speciaal geprogrammeerd vanwege de Indiase middag van Sijthoff.
Meer weten over Jacobien en Renée? Klik hier.

Entree: € 20 – studenten € 15, incl. pauzedrankje

Dit concert is ook opengesteld voor deelnemers aan WeArePublic. Zij kunnen hier reserveren.