Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jazzconcert, PEK-DOEPKE-TEEPE

23 februari | 20:00 22:00

Het spel van fluitist Jeroen Pek is creatief en dynamisch. Pianist Christiaan Doepke is zeer veelzijdig. Bassist Joris Teepe heeft jaren in New York gewerkt met Amerikaanse muzikanten. Kortom: een trio dat je gehoord moet hebben.

Jeroen Pek is vermaard fluitist en internationaal erkend als een van de beste fluitspelers met een zeer duidelijk eigen geluid. Hij werkt zowel uit Nederland als Frankrijk en speelde elders in Europa, Noord-Afrika en de VS, waar hij opnamen heeft gemaakt zowel als leider van eigen projecten als sideman bij anderen. Als componist verkreeg hij verscheidene speciale vermeldingen en was twee keer genomineerd voor de compositie-wedstrijd van het prestigieuze Thelonious Monk Institute of Jazz in Washington D.C.
Christian Doepke is een vreemde eend in de bijt. Deze van oorsprong Duitse pianist (wonende in Amsterdam) speelt niet alleen geweldig piano maar maakt ook zeer fraaie beeldende kunst. Zo ontwierp hij bijvoorbeeld de hoes van zijn laatste cd “Patience”, waar hij ook alle composities voor schreef. Zijn composities zouden als lyrisch en expressionistisch gekarakteriseerd kunnen worden, met een zachte melodische inslag.
Kort na zijn afstuderen aan het Amsterdams Conservatorium ging Joris Teepe naar New York slechts gewapend met zijn contrabas. Hij nam lessen bij Ron Carter maar was al snel een veel gevraagd bassist in verscheidene bands en slechts een jaar later nam hij zijn eerste cd op. Sindsdien speelt hij nog steeds in New York [en Amsterdam]. Als bandleider heeft hij 16 cd’s opgenomen en als sideman staat de teller op 75 cd’s. Hij componeert en arrangeert voor kleine combo’s en grotere big bands. Joris was hoofd van de afdeling jazz van het Groninger conservatorium waar hij nu artistiek adviseur is. Hij richtte het “New York comes to Groningen” programma op waarbij Amerikaanse muzikanten in Groningen doceren.

Entree: € 20 – studenten € 15, incl. pauzedrankje

Dit concert is ook opengesteld voor deelnemers aan WeArePublic. Zij kunnen hier reserveren.