Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Jazzconcert, Between Two Worlds

25 oktober | 20:00 22:00

Een toegankelijk, fris, modern en swingend trio o.l.v drummer  Efraim Schulz-Wackerbarth met Daan Herweg (piano) en Hendrik Müller (bas). De laatste twee speelden eerder bij Sijthoff en zien we graag terug. Ze presenteren hun nieuwste CD: Between two worlds.

Efraim Schulz-Wackerbarth,deze veelzijdige drummer is van Duitse origine, werd geboren in Australië en woont nu in Amsterdam na het conservatorium aldaar doorlopen te hebben. Ook al is hij niet de enige drummer die ook componeert, hij is wel een van de weinigen en maakt prachtige meeslepende composities. Zijn laatste CD gaat over de natuur van NW-Amerika en de geboorte van zijn eerste kind.
De samenwerking met Herweg en Müller gaat feilloos, maar ze spelen dan ook al heel wat jaartjes samen.
Pianist Daan Herweg is beïnvloed door zowel klassieke componisten als Bach, Brahms en Debussy als moderne jazz componisten als Monk, Hancock en Evans.
Ook bassist Hendrik Müller heeft eerst roots in de klassieke muziek en daarna in de jazz. Op jonge leeftijd kreeg hij pianolessen en speelde contrabas in jeugdorkesten. Na een uitwisseling  als student in de Verenigde Staten besloot hij definitief jazzmusicus te worden. Hij studeerde eerst in Hamburg en haalde zijn master aan het conservatorium van Amsterdam. Ook won hij verscheidene prijzen op internationale jazzconcoursen.

Entree: € 20 – studenten € 15, incl. een pauzedrankje