Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jazzconcert, A Drum Thing

24 mei | 20:00 22:00

De Japanse Atzko Kohashi (piano)en Tony Overwater (bas) presenteerden in 2022 hun voor een Edison genomineerde cd Cresent bij Sijthoff. Sijthoff prijst zich gelukkig dat dit ‘cross-cultural’ perfecte duo terugkeert met hun nieuwste cd A Drum Thing gebaseerd op composities van drummers.

De Japanse pianiste Atzko Kohashi begon met klassiek piano op 5-jarige leeftijd maar tijdens haar studie werd ze in jazz geïnteresseerd. Van 1994 tot 2001 studeerde ze in New York bij Steve Kuhn en in 2005 kwam ze naar Amsterdam waar ze nu nog steeds woont. Ze combineert dus de Japanse, de Amerikaanse en de Europese muziekinvloeden. Haar album Crescent (met Tony Overwater) was genomineerd in Duitsland voor “The German Record Critics” en in Nederland voor de “Dutch Edison Award”.
Tony Overwater studeerde cum laude af bij het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij les kreeg van o.a. John Clayton, Dave Holland en Charlie Haden. Hij is een van de betere bassisten van Nederland en een zeer veelzijdig musicus en componist. Tony heeft een interesseveld dat ver buiten de Europese jazz reikt. Hij heeft zich b.v. gespecialiseerd in Arabische muziek en een volledig eigen stijl hierin ontwikkeld. Deze veelzijdigheid maakt hem bij uitstek geschikt om samen te spelen met Atzko Kohashi.
Tony won verscheidene prijen waaronder de ”Boy Edgar” prijs en een Edison.

Entree: € 20 – studenten € 15, incl. pauzedrankje

Dit concert is ook opengesteld voor deelnemers aan WeArePublic. Zij kunnen hier reserveren.