Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Film bij opening expositie, Journey in Dream

11 mei | 16:15 17:15

Als onderdeel van de opening van de expositie van Anne-Line Iversen wordt de film Journey in Dream vertoond. Het is mogelijk om de opening (start 15.30 uur) bij te wonen, om de opening + film bij te wonen of alleen voor de film te komen (start 16.15 uur). Regisseuse Silvia Formiconi zal bij de film aanwezig zijn.
De toegang is gratis.

Journey in Dream (Regie: Silvia Formiconi; 2017, 68’, EN gesproken met NL ondertiteling)
Een poëtisch filmportret van de grote sitar meester Ustad Usman Khan, in de vorm van een muzikale reis.
De film begint in Frankrijk, waar Ustad Usman Khan het westerse publiek kennis laat maken met klassieke Indiase muziek. Vervolgens zien we hem als gerespecteerde Guru in India, waar hij zich in zijn instituut de Naad Mandir (“de Tempel van Geluid”) wijdt aan het op traditionele wijze overbrengen van zijn muzikale kennis, van meester op leerling (guru-shishya-parampara).
Zo leren we ‘Guruji’ kennen, maar ook zijn familie, studenten alsmede zijn eigen spirituele Guru, en zijn we getuige hoe zijn 75e verjaardag muzikaal gevierd wordt: met muziek die verder gaat dan virtuositeit alleen, en direct voert tot in het diepst van het hart van de luisteraar en het zo ontsluit voor het sacrale.

Over Silvia Formiconi:
Silvia Formiconi, geboren in Italië, is een onafhankelijke filmmaakster woonachtig en werkzaam in Parijs. Haar werk wordt gekenmerkt door een persoonlijke en spontane benadering van filmen in de werkelijkheid.
Ze studeerde Film, Literatuur en Vreemde Talen in Bologna, waar ze tijdens masterclasses, presentaties en levendige debatten in de prestigieuze Cineteca regelmatig opnames maakte van diverse gerenommeerde regisseurs (zoals Emir Kusturica).
Haar film Journey in Dream werd voor het eerst (in ruwe versie)  in 2015 vertoond in Pune, ter gelegenheid van de 75e verjaardag van sitar meester Ustad Usman Khan.