Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Expositie, Pride portraits

5 september | 15:30 12 september | 12:00

Van de gedurfde zelfportretten van Frida Kahlo tot de iconische popart van Andy Warhol, queer kunstenaars hebben de kunstwereld voorgoed veranderd en blijven een onuitwisbare indruk achterlaten op de geschiedenis van kunst. Deze iconen hebben ons geïnspireerd om invulling te geven aan het thema: Pride Portraits welke twee dagen voor de grote Pride Leiden wordt geopend.

Onze stichting Rainbow Society Leiden verbindt en versterkt de regenbooggemeenschap door kunst, cultuur en geschiedenis te omarmen. We vormen een diverse groep, bestaande uit mensen van alle leeftijden, en onze werken worden gekenmerkt als Outsider Art.

Outsider Art is een vorm van creativiteit die zich onttrekt aan conventionele regels, waarbij vrije vorm en expressie centraal staan. Deze kunst wordt gecreëerd door amateurkunstenaars en viert de unieke perspectieven en verhalen die vaak buiten de mainstream worden gehouden.

Onze expositie verkent thema’s die, hoewel geworteld in de queer ervaring, resoneerden met de diepere menselijke emoties en verlangens. Ongeacht achtergrond of identiteit, zul je ontdekken dat de onderwerpen die hier worden verkend, universeel zijn en iedereen aanspreken.

In deze eerste expositie kun je genieten van portretten van mensen uit de Leidse regenbooggemeenschap – van jong tot oud. Deze portretten zijn omringt met een gedicht of een verhaal. Er worden ook beeldende werken getoond gemaakt van diverse materialen.

De werken die je zult zien, belichamen niet alleen de diversiteit van de queer gemeenschap, maar brengen ook de mens als geheel in al diens uitdrukkingsvormen naar voren. Van liefde en verlies tot hoop en veerkracht, deze tentoonstelling nodigt je uit om je eigen verhaal te ontdekken in de kunstwerken die voor deze expositie zijn gemaakt.

We nodigen je uit om jezelf onder te dompelen in deze rijke en veelzijdige wereld van creativiteit, waar de grenzen van identiteit, seksualiteit en gender zowel versterkt worden als vervagen en de essentie van menselijkheid straalt.

Of je nu hier bent om te leren, te reflecteren of gewoon te genieten van de schoonheid van kunst, je bent van harte welkom om deel te nemen aan deze viering van de menselijke geest en vrijheid.

Opening: donderdag 5 september om 15.30
Open: zie de tabel hieronder
Extra: je kunt een audiotour volgen maar daarvoor heb je een mobiele telefoon met oortjes nodig.
Vaak is er ook iemand in de zaal aanwezig voor een persoonlijke rondleiding.
Toegang: gratis (o.b.v. vrijwillige bijdrage | donatie)
De expositie kan bezocht worden op

do. 05-09vr. 06-09za. 07-09zo. 08-09ma. 09-09di. 10-09wo. 11-09do. 12-09
openingde hele dagin de middagin de ochtendnietde hele dagde hele dagin de ochtend