Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie, De appel valt niet ver van de boom

4 november 2023 | 15:30 25 november 2023 | 17:00

Sybrecht Bosker maakt kunstwerken die geïnspireerd zijn op de natuur en gebruikt er ook natuurlijke materialen in zoals bijvoorbeeld zijde en bladskeletten. Zie ook haar website.
Mede exposant is Julia Bosker, de dochter van Sybrecht. Zij maakte met haar painting with plastic techniek de bijzondere Waste into Wonderland collectie. Meer info op haar website.

Sybrecht Bosker was, naast haar werk als lerares Beeldende Vorming, actief in het werken met textiel en keramiek. Sinds 2006 is zij gestopt met lesgeven en zo kwam er meer tijd voor verbreding, voor eigen producties  en ruimte om met meerdere technieken te experimenteren.
Wonend aan de Veluwezoom is de natuur in al haar facetten een belangrijke inspiratiebron voor haar. Waar mogelijk wordt de beleving van de omgeving in beeldvorming en materiaalgebruik verwerkt. Daarnaast spelen ervaringen en indrukken, opgedaan tijdens verschillende reizen, een belangrijke rol in diverse werken.
Bij haar textiele panelen wordt onder andere gebruik gemaakt van zelfgemaakt zijdevlies dat dient als ondergrond. Hierop wordt geschilderd en vervolgens wordt het verder uitgewerkt met hand- en/of machineborduurwerk. Tevens verwerkt zij soms keramiek en/of organische materialen in deze textiele doeken.
Daarnaast zijn er werkstukken waarbij alle mogelijke combinaties en verwerkingen met textiel worden getoond.
In al haar werk is sprake van een sterk gevoel voor kleur en kleurcombinaties, waarbij haar persoonlijke voorkeur vooral uitgaat naar blauwe en turquoise tinten.
De benaming van de werkstukken ontstaat vaak uit ideeën, belevingen en gevoelens bij een onderdeel of het totaalbeeld dat is vastgelegd op het doek.
Haar werk geeft bij langdurige beschouwing steeds weer onverwachte ontdekkingen, verrassingen en nieuwe dimensies.
De werkstukken van Sybrecht zijn te zien op exposities in binnen- en buitenland. Panelen en objecten zijn aangekocht door particulieren, instellingen en bedrijven.

Waste into Wonderland van Julia Bosker is een bijzondere kunstcollectie die je naar magische plekken laat afreizen. Julia noemt haar techniek painting with plastic. Verpakkingsmateriaal (van bijvoorbeeld snacks en online winkelen) dat normaliter bij het afval verdwijnt wordt circulair gebruikt.
Een ander karakteristiek kenmerk van Julia’s transparante kunstwerken is het zichtbare houten raamwerk. De creaties hebben een vrolijke en simpele uitstraling, echter komen ze voort uit zorgen over verschillende verontrustende en complexe omstandigheden. 
Winter is geïnspireerd op een plek die ver weg voelt, maar de gevolgen van klimaatverandering daar hebben effect op ons allen. 
Water laat de betoverende wereld in onze zeeën zien. Dit thema en plastic, dat zegt genoeg. 
Wilderness gaat over de hoop dat de miljoenen kinderen die wereldwijd ontheemd zijn een veilige en stevige bodem vinden om tot bloei te komen.
Tijdens de expositie zal werk te zien zijn uit deze verschillende collecties.

Opening: zaterdag 4 november 15.30 uur
Tijdens de opening gaat journalist Maarten Baanders in gesprek met de kunstenaars.
Toegang: gratis
Open: woensdag t/m zondag van 10.00 – 16.00 uur behalve als er een activiteit in de zaal is.
Dan is de expositie niet open, zie hieronder:

05 nov. in de middag12 nov. in de middag19 nov. in de middag
08 nov. in de ochtend15 nov. in de ochtend22 nov. –
09 nov. in de ochtend16 nov. de hele dag23 nov. in de ochtend
10 nov. in de middag17 nov. in de middag24 nov. in de middag
11 nov. de hele dag18 nov. in de ochtend25/26 nov. de hele dag
Doezastraat 1b
Leiden, 2311GZ Nederland