Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

10 jaar Sijthoff Cultuur: Open Zang Zaterdag Ochtend

2 september 2023 | 10:00 12:30

Al vele jaren verzorgen Maria Rosenmöller en Robert Vuijk de open zangochtenden op de tweede en vierde zaterdag van de maand in Sijthoff. Velen hebben genoten van deze bijeenkomsten. Maria en Robert mogen dan ook niet ontbreken in het jubileumweekend.
Deze keer elk gedurende een uur met een speciaal programma en een ludieke afsluiting.

Van 10.00 – 11.00 uur Maria Rosenmöller
Maria Rosenmöller is als sopraansoliste regelmatig in uitvoeringen in binnen- en buitenland te horen, waaronder veel oratoria, zoals de Schöpfung van Haydn, de Nelsonmis van Haydn, de Passies, het Weihnachtsoratorium en vele Cantaten van Bach en Händel, alsook diverse recitals met liederen, vooral Duitse liederen. Zij is actief als dirigente van het Vocaal Vrouwenensemble Vox Clara en als cantrix verbonden aan de Protestants Christelijke Gemeente Het Kruispunt in Voorschoten.
Repertoire tijdens de zangochtenden o.l.v. Maria: van klassiek tot pop, canon of madrigaal, van Bach tot Beatles. Iedereen kan meedoen.

Van 11.30 – 12.30 uur Robert Vuijk
Het repertoire van pianist/dirigent Robert Vuijk is heel breed en bedoeld voor alle mensen die van zingen houden: inzingcanons, gospels, licht klassiek, volksmuziek, swing, ballads, popmuziek met veel nummers uit de Top-2000 (o.a. ABBA, Beatles, Dylan, U2, maar ook Coldplay), Franse chansons, Nederlandstalige liedjes (Boudewijn de Groot, Herman van Veen, Ramses Shaffy, Annie MG Schmidt/Harry Bannink, ACDA en de Munnik, Doe Maar, Claudia de Breij, en nog veel meer), kortom alles wat lekker zingt is geschikt om aan bod te komen.

Deelname: gratis
Opgeven kan helaas niet meer: voor beide zanguren heeft zich het maximaal aantal deelnemers opgegeven.

Doezastraat 1b
Leiden, 2311GZ Nederland