Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

10 jaar Sijthoff Cultuur: Klassiek – High tea – klassiek (uitverkocht)

14.00 – 15.00 uur Jeroen van Veen: Canto Ostinato – Simeon ten Holt (uitverkocht)
15.00 – 16.00 uur High Tea (uitverkocht!)
16.00 – 17.00 uur Jeroen van Veen en Joachim Eijlander: Arvo Pärt & Pärtomania (uitverkocht)

3 september 2023 | 14:00 17:00

Ter gelegenheid van het jubileum is er op 3 september een speciaal programma met drie onderdelen: klassiek concert I, High Tea, klassiek concert II. Elk van de onderdelen kan los bezocht worden of gecombineerd worden met een van de andere onderdelen. Bij het reserveren kan de keuze gemaakt worden. Elk van de onderdelen heeft de jubileumprijs van € 10.

14.00 – 15.00 uur Jeroen van Veen: Canto Ostinato – Simeon ten Holt
100 jaar geleden werd de componist Simeon ten Holt geboren. Ter gelegenheid hiervan speelt Jeroen van Veen (piano) solo zijn magnum opus Canto Ostinato. Een unieke kans om één van de populairste twintigste-eeuwse composities van Nederland in een intieme setting te beluisteren.

In april 2016 ontving Jeroen van Veen de NPO Radio 4 Prijs 2016 van het radioprogramma De Klassieken! Aldus de NPO Radio 4-jury: ‘Met zijn muziek en opvallende ligconcerten bereikt en boeit hij keer op keer een uitzonderlijk breed publiek. Met zijn unieke repertoirekeuze, concerten op bijzondere locaties en zijn herkenbare invloeden van jazz, blues, techno en trance in zijn muziek weet hij ook veel jongeren te bereiken. Daarnaast is Jeroen een begenadigd verteller. Als geen ander weet hij onder woorden te brengen wat muziek bij mensen teweegbrengt.’
Meer over deze bijzondere pianist is hier te vinden.
Helaas is de High Tea (15.00 – 16.00 uur) na afloop van het concert uitverkocht. 

16.00 – 17.00 uur Jeroen van Veen en Joachim Eijlander: Arvo Pärt & Pärtomania
Jeroen van Veen (piano) en Joachim Eijlander (cello) brengen twee meesterstukken van de Letse componist Arvo Pärt. Aansluitend volgt de Leidse première van het stuk Pärtomania, een eigen compositie van Jeroen van Veen geïnspireerd op de muziek van Arvo Pärt.

Joachim Eijlander treedt op als solist en kamermusicus in Europa, Azië en de Verenigde Staten.Joachim heeft opgetreden met ensembles en musici als het Borodin kwartet, Lisa Larsson, Robert Holl, Randall Scarlata, Inon Barnatan, Karl Leister en Godfried Hoogeveen.
Joachim werkte samen met componisten Henri Dutilleux, György Kurtag, Sofia Gubaidulina, Louis Andriessen en Joey Roukens. 
Sinds 2019 is hij hoofdvakleraar Cello aan Codarts Rotterdam en vakgroepvertegenwoordiger lage strijkers aan hetzelfde instituut. Daarnaast is hij sinds 2021 professeur de violoncelle aan het Conservatoire royal national supérieur de musique et de pédagogie in Namur.
In 2015 nam Joachim voor het label Navis Classics alle cellosuites van Johann Sebastian Bach op en in 2017 volgde de cd “Sequentia!” met uitzonderlijke caprices van de componisten Joseph dall’Abaco en Alfredo Piatti. En tenslotte kwam in 2020 “Dark Fire” uit bij het label Trptk. Een avontuurlijke muzikale verbindingsreis tussen de occident en de Oriënt. Alle cd’s kregen uiterst lovende reacties van de internationale pers.
Joachim bespeelt een exceptioneel instrument uit 1755, gemaakt door een anonieme Tiroolse vioolbouwer in Rome.
Meer over Jeroen van Veen en Joachim Eijlander is hier te vinden.
Helaas zijn de concerten en de High Tea tussen de concerten (15.00 – 16.00 uur) uitverkocht.

Doezastraat 1b
Leiden, 2311GZ Nederland