S.C.O.L.

Sijthoff-Leiden
Stichting Cultureel Ontmoetingshuis Leiden (S.C.O.L.) treedt naar buiten onder de naam Sijthoff-Leiden. Deze stichting heeft in 2011 het pand Doezastraat 1B aangekocht en vervolgens geschikt gemaakt voor haar doelstellingen. Op 30 augustus 2013 is het Cultuurcentrum met horeca officieel geopend door burgemeester Lenferink.

Over Sijthoff-Leiden
Een culturele ontmoetingsplaats vóór en door mensen uit Leiden en omgeving


Sijthoff wil een plek zijn waar activiteiten plaatsvinden waardoor mensen elkaar ontmoeten, hun ideeën uitwisselen en talenten laten zien. Het aspect van ontmoeten staat centraal bij Sijthoff: iedereen in Leiden en omstreken die zich aangesproken voelt is welkom om activiteiten te bezoeken, er aan deel te nemen en heeft ook de mogelijkheid om zelf activiteiten in Sijthoff aan te bieden. Activiteiten kunnen plaatsvinden op het gebied van de meest uiteenlopende onderdelen van kunst en cultuur, waaronder tentoonstellingen, concerten, kleinkunst, dans, zang, filosofie, lezingen, cursussen, vertellingen en dergelijke.
Om de genoemde activiteiten onafhankelijk van subsidies van de overheid te kunnen ontplooien, is de bovenverdieping verbouwd tot studentenkamers en is aan de voorkant van het pand een glutenvrije lunchroom (Floor’s Coffee & Brunch Bar) gerealiseerd. De mogelijkheden om biologisch(-dynamisch) te eten in Leiden zijn zeer beperkt. Om die reden organiseert Sijthoff Cultuur tweemaal per maand een restaurantavond voorafgaand aan een film of jazzconcert. Omdat de maaltijd in de keuken wordt bereid die ook door Floor’s wordt gebruikt, is de maaltijd glutenvrij.

Wilt u meer weten over de achtergronden van Sijthoff, lees dan de doelstellingen