Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Literair podium Frontaal: Buiten de lijnen

25 mei | 19:30 22:00

foto©Purdey van Dijke

Zin in een avond die de vaste muren van je verbeelding doorbreekt? Bam! Laat dat maar aan Frontaal over. We pakken de kwast in plaats van de pen. Wordt het een meesterwerk of een spotprent? Eeuwige roem of voor altijd verdwijnen? Eén ding is zeker: deze maand kleuren we buiten de lijnen! Met Jip van den Toorn, Levi Jacobs, Anna van der Mout en een open mic.

Frontaal is hét maandelijks literair podium van Nederland. Schrijverspodium Frontaal presenteert ieder evenement aanstormend talent en gevestigde auteurs om literatuur aantrekkelijk te maken voor een breed publiek. Frontaal vestigt zich in verschillende steden, van Rotterdam tot Maastricht – en nu ook in Leiden bij Sijthoff Cultuur!

Met als hoofdgast: Jip van den Toorn

Als Peter Pannekoek je cartoons meedogenloos grappig vindt en Kamagurga uitroept dat je verdomd goed werkt maakt, dan weet je dat je goud in handen hebt. Ja, we hebben het hier natuurlijk over Jip van den Toorn, gevierd cartoonist en illustrator. Een cartoonist bij Frontaal? Dat lees je goed. Wij zijn namelijk wel toe aan een dosis humor, jij ook?

Ken je haar niet van haar beeldcolumn in de Volkskrant, dan heb je haar vast wel voorbij zien komen in het afgelopen seizoen van Wie is de Mol?. Regelmatig schuift Jip aan bij een talkshow en ze zit in de redactie van het televisieprogramma Dit Was Het Nieuws. In 2022 publiceerde ze bij Uitgeverij Podium het boek Crisis waarin ze de kleine en de grote crisissen toont die ons in het dagelijks leven parten spelen. Ze vangt niet alleen scherp, confronterend en humoristisch de tijdsgeest maar ook ons gedrag als individu en maatschappij. In 2022 won ze als eerste vrouw en jongste ooit de Inktspotprijs met haar tekening Milieubewust. Wat een gast!

Ook bij ons te gast is: Levi Jacobs

Verhalen beginnen bij hem met een beeld dat zich opdringt en niet meer loslaat. In die verhalen gaat het weekend traag voorbij, kijken mensen naar de hemel ‘in de hoop een flits op te vangen van een stuk ruimtepuin dat nog één keer opleeft’. Wow. Deze editie presenteren wij met trots: Levi Jacobs.

Opgeleid als advocaat en filosoof, timmert Levi als schrijver flink aan de weg. Hij is redacteur bij literair tijdschrift Liter en publiceerde verhalen in onder andere De Gids, Deus Ex Machina, De Revisor, Hollands Maandblad en Liter. In 2023 ontving hij de Hollands Maandblad Beurs voor proza en op dit moment legt hij de laatste hand aan zijn debuutroman, die deze zomer verschijnt bij Atlas Contact.

En meer: een optreden van Anna van der Mout, publieksquiz en open mic! Kom je ook?
Meer weten? Ga naar de website of volg op Insta

Entree: € 9,50 – studenten € 5