Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Klassiek Literair Concert, Savatri

18 februari | 15:30 17:00

Savitri is een oud Indiaas sprookje waarin de liefde de dood overwint. Frederic Voorn speelt zijn twaalfdelige compositie rond het gelijknamige episch gedicht van Sri Aurobindo. Een Nederlandse vertaling en bewerking hiervan wordt voorgedragen door Charlotte van Duijvenboden.

Frederic Voorn, piano
Frederic Voorn is actief als pianist en componist en heeft jarenlang een eigen programma gehad op Radio 4, Pianistenuur, dat iedere zaterdag werd uitgezonden. Als pianist heeft hij concerten gegeven op vier continenten en regelmatig voert hij zijn eigen werk uit. In 2017 gaf hij in Vancouver, Canada met het West Coast Symphony Orchestra de wereldpremière van zijn pianoconcert en hij heeft verschillende CD’s met zijn composities opgenomen. Onlangs verschenen zijn Dodici Dolcetti op Spotify en andere streaming diensten. Frederic Voorn studeerde aan de Conservatoria van Amsterdam en Utrecht en vervolgde zijn opleiding in Londen en Moskou.
Over zijn muziek: “Het is muziek die wars is van welke tijdgeest dan ook en meteen vertrouwd in de oren klinkt.”… (Platomania)
…”Voorn’s fascinerende Piano Sonata wekt in zijn parmantige, laatromantische, en soms bijtende eigenheid associaties met Prokofjev in zijn meest aimabele stemming. Lyriek, nostalgie en speelsheid bepalen om beurten de sfeer van de afwisselend langzaam en snelle ‘toonimpressies’ van La forêt perdue, terwijl Voorn in Pièces simples et naturelles aanhaakt bij Franse componisten als Satie, aan wie hij soms een vleugje Spaans toevoegt.”…(Klassieke Zaken)

Charlotte van Duijvenboden werkt als Vaktherapeut Spraak & Drama bij gezondheidscentrum de Lemniscaat. Daarnaast geeft zij les bij de opleiding voor Vaktherapie aan de Hogeschool Leiden. Daar volgde ze enkele jaren geleden zelf ook de opleiding. Voordat ze daarmee begon, maakte ze in 2012 nog een reis naar India.
Charlotte heeft zich onder andere verdiept in het werken met verhalen in de therapie. Ze heeft hierin ervaring opgedaan met alle leeftijdsgroepen, maar vooral met kinderen en ouderen. Zij heeft gemerkt dat kinderen en ouderen zich makkelijker in verhalen kunnen inleven. Waarschijnlijk komt dat doordat het beeldend denken in deze leeftijdsfasen actiever en levendiger is. Maar het luisteren naar een verhaal kan in elke leeftijdsfase heerlijk zijn, zolang we ons een beetje durven open te stellen voor de beelden en het rationele denken op een lager pitje zetten.

Entree: € 20 – studenten € 15, incl. pauzedrankje

Dit concert is ook opengesteld voor deelnemers aan WeArePublic. Zij kunnen hier reserveren.