Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Klassiek concert, Strings in motion

15 oktober 2023 | 15:30 17:00


Celliste Efstratia Chaloulakou en violiste Ariane Bodin behoren tot de uitzonderlijk getalenteerde jonge musici van vandaag de dag. Zij brengen werk van de componisten Halvorsen, Kodály, Glière en Ravel.

Het was de plaats waar ze beiden waren die er voor zorgde dat Ariane Bodin (Parijs, Frankrijk) en Efstratia Chaloulakou (Thessaloniki, Griekenland) elkaar voor het eerst ontmoetten. In 2022 begonnen ze allebei aan hun masterstudie in Rotterdam, aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten. Daar ontstond het idee om een duo te vormen, dat repertoire zou uitvoeren waar ze allebei dol op zijn.
Voor hun eerste recital besloten ze zich te verdiepen in een programma dat bestaat uit de bekendste werken van deze kamermuziekgroep. Wat is er gedurfder dan dit? ‘Strings in Motion’ is een concert met vier werken met radicaal verschillende sferen, maar met verrassend dezelfde energie en opwinding:
– La Passacaglia van Johan Halvorsen (1893, 8 minuten)
– Duo voor viool en cello, Op. 7 van Zoltán Kodály (1914, 30 minuten)
– De 8 stukken, Op. 39 van Reinhold Glière (1909, 18 minuten)
– De sonate voor viool en cello van Maurice Ravel (1920, 20 minuten)

Het mooie van dit programma is de mix van hedendaagse elementen met volksmelodieën onder de paraplu van de klassieke klank van de strijkinstrumenten. Die kenmerken komen voort uit de buitenlandse inspiraties van Ravel en Kodály, terwijl Halvorsen en Glière de rauwe virtuositeit van het klassieke snarenspel laten horen. 
Benieuwd naar deze werken? We nodigen je uit om te komen luisteren naar “Strings in motion”!

Entree: € 17,50 – studenten € 12,50


Dit concert is ook opengesteld voor deelnemers aan WeArePublic. Zij kunnen hier reserveren.

Doezastraat 1b
Leiden, 2311GZ Nederland