Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Klassiek Concert, Reinier Wink

23 juni 2023 | 20:00 22:00

De talentvolle jonge cellist Reinier Wink speelt op 23 juni voor u in Sijthoff Leiden. Reinier heeft onlangs met succes zijn eerste studiejaar aan de Juilliard School in New York afgesloten en geeft deze zomer een aantal concerten in Europa. De opbrengsten van dit concert komen ten goede aan de financiering van zijn vervolgstudie in New York in het studiejaar 23/24.

Reinier speelt een programma met werken van o.a. Felix Mendelssohn Barthody, Nicolay Miaskowsky, Francis Poulenc en Ludwig von Beethoven. Hij wordt daarbij op de piano begeleid door Elena Malinova.

Naast dat Reinier u wil laten genieten van zijn prachtige spel, vertelt hij u graag over zijn studie van het afgelopen jaar in New York. Een studie aan ’s werelds hoogstaangeschreven conservatorium die mogelijk is gemaakt met de hulp van verschillende fondsen en vele donateurs.

Reinier Wink (2002) kreeg op bijna zesjarige leeftijd zijn eerste cellolessen van zijn moeder Nicoline Jansen. In 2013 vervolgde hij zijn studie bij Lucia Swarts aan de School voor Jong Talent en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2022 werd hij toegelaten tot de Juilliard School in New York waar hij studeert bij Joel Krosnick. Krosnick over Reinier:

Reinier is a brilliantly talented cellist and a thoughtfully serious musician.
In his work on major concerti, sonatas, etudes, and virtuoso pieces, he has shown
clearly his capacity for ceaseless technical work, imaginative musical exploration,
and a deeply thoughtful personal identity with every note of music he makes.
What is emerging from Reinier Wink, during his first year at Juilliard School,
is the flight of his artistic vision among his colleagues here,
enhanced by his increased confidence as a virtuoso instrumentalist.’

De afgelopen jaren heeft Reinier meerdere eerste prijzen gewonnen, waaronder het Britten Cello Concours, het Prinses Christina Concours en het Koninklijk Concertgebouw Concours. Tevens is hij laureaat van Classic Young Masters. In oktober 2020 nam Reinier als jongste deelnemer deel aan het prestigieuze Nationaal Cello Concours in Amsterdam, waar hij de aanmoedingsprijs won.

Reinier heeft vele concerten gegeven in binnen- en buitenland, waaronder verschillende solorecitals. Hij speelde o.a. tijdens het jong talentengala solo met het Residentieorkest in de Grote Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Al op veertienjarige leeftijd nam Reinier de derde cellosuite van Bach op voor het project AllofBach van de Nederlandse Bachvereniging. De opname is gepubliceerd op YouTube en heeft inmiddels bijna 1 miljoen views van over de hele wereld en vele lovende reacties. Verder heeft Reinier deelgenomen aan diverse masterclasses, van onder andere Marcio Caineiro, Gavriel Lipkind, Aldo Mata, Raphael Pidoux en Anner Bijlsma.

Reinier bespeelt twee zeer bijzondere instrumenten. Zijn moderne cello, die hij in bruikleen heeft van de Nederlandse Muziekinstrumenten Stichting (NMF), is gebouwd door Johannes Theodorus Cuypers in 1771. Sinds 2021 bezit hij een barokcello die 1705 is gebouwd door Pieter Rombouts. Als u Reinier wil steunen kan dat door een donatie via gofundme.
U vindt zijn actie op de website van deze organisatie.

Entree: € 15

Doezastraat 1b
Leiden, 2311GZ Nederland