Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dubbelconcert, TempoRarely & Het Leidse Hardkoor (Uitverkocht)

11 juni 2023 | 15:30 17:00

Saxofoonkwartet TempoRarely met Marijn Schraagen (bariton), Gérard Löhe (tenor), Els Voorhoeve (alt) en Berend Stoel (sopraan) brengt een gevarieerd programma met klassieke muziek, jazz en eigen werk. Samen met Marieke Stoel (piano) sluiten ze de eerste set af met een stuk van Dave Brubeck.

Na de pauze neemt het Leidse Hardkoor onder leiding van organist Erik van Bruggen het stokje geleidelijk over. Na de gezamenlijke uitvoering van enkele liederen, brengt het Hardkoor een aantal koorwerken van de Spaanse componist Tomás Luis de Victoria (1548-1611) ten gehore. Natuurlijk wordt het concert afgesloten met een oud Frans dranklied! 

Over TempoRarely
Het saxofoonkwartet TempoRarely is in 1994 ontstaan uit de saxofoonsectie van de Art Bird Big Band, van de Leidse en Leiderdorpse muziekschool. Jazz muziek heeft dan ook lang op de lessenaars gestaan. De huidige bezetting met Marijn Schraagen (bariton), Gérard Löhe (tenor), Els Voorhoeve (alt) en Berend Stoel (sopraan) besloot zes jaar geleden om weer terug te gaan naar hun ‘roots’ en weer klassieke muziek te spelen. Berend Stoel componeert en arrangeert voor dit kwartet. 
De vier saxofonisten verzorgen een inspirerende middag met muziek uit verschillende eeuwen in verschillende stijlen, zowel origineel repertoire voor saxofoonkwartet als bewerkingen.

Over het Hardkoor
Het Hardkoor, opgericht in 1990, is een koor wars van pretentie maar boordevol ambitie. Noemt zichzelf met recht het leukste koor van Leiden! Sinds de oprichting probeert organist Erik van Bruggen de zangers de fijne kneepjes van de oude muziek bij te brengen. De optredens zijn schaars, dus dit is een unieke gelegenheid om ze te horen! Zeker samen met het TempoRarely saxofoonkwartet belooft het een bijzondere muzikale zondagmiddag te worden.
Hierbij ook de oproep aan tenoren in Leiden: kom bij dit leuke koor. Repetities op dinsdagavonden in Leiden.

Entree: € 10 – studenten € 7,50
Reserveren is niet meer mogelijk: het concert is uitverkocht

Doezastraat 1b
Leiden, 2311GZ Nederland