Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Klassiek concert, Liederen mét en zónder woorden

20 oktober | 15:30 17:00

Het programma van celliste / zangeres Saskia van der Wel en pianist Vaughan Schlepp heeft als titel “Liederen mét en zónder woorden” Centraal staan liederen van o.a. Johannes Brahms en Edvard Grieg afgewisseld met instrumentale ‘liederen’ van o.a.  Felix Mendelssohn en minder bekende, op het lied geïnspireerde cello-werken van 19e eeuwse cellisten die ook componeerden, zoals Carl Davidoff en Sebastian Lee.

Saskia van der Wel studeerde violoncello bij Anner Bijlsma en Lidewij Scheifes aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Specialiseerde zich als barok-celliste en speelde lange tijd bij “The Academy of the Begynhof” en “Das Freiburger Barockorchester” en is op dit moment vast verbonden aan het barokorkest “Concerto d’Amsterdam”. Tevens studeerde zij zang in Amsterdam bij Francine van Leeuwen, specialiseerde zich vooral daarmee met muziek uit de Renaissance en Vroege-Barok en is als zangeres en als bespeelster van de voorloper van de cello, de kleine en de grote bas-viool vast verbonden aan het ensemble “Barocco Locco” en “Rabaskadol” waarmee zij  concerten geeft door heel Europa en vele CD producties maakte. Als soliste is zij actief van consort-songs tot oratoria en maakt ze bijzondere lied-programma’s waar ze soms, zoals vandaag, het zingen met cello spelen combineert.

Vaughan Schlepp behaalde aan de Eastman School of Music te New York zijn bachelor’s en master’s degrees ‘magna cum laude’ voor piano. Zijn belangstelling voor historisch geïnformeerd uitvoeringspraktijk bracht hem naar Nederland om o.a. klavecimbel bij Gustav Leonhardt te studeren. Schlepp heeft een druk concertpraktijk als klavecinist, continuo speler en uitvoerder op historische en moderne vleugels en hij geeft concerten, lezingen en masterclasses over de hele wereld. Hij heeft tevens een groot aantal radio-, televisie- en cd-opnames gemaakt. Hij heeft als solist met orkesten in Nederland, Australië, Rusland en Amerika gespeeld, en hij treed regelmatig op in kamermuziekverband. Schlepp is tevens actief als repetitor, muzikaal leider, arrangeur, muziek redacteur en adviseur. Hij is reeds vele jaren muziekdirecteur en -arrangeur voor Opera Nijetrijne in Friesland en voor het Amsterdams Marionettentheater waarmee hij een aantal succesvolle tournees en opnames heeft gemaakt.

Entree: € 20 – studenten € 15, incl. een pauzedrankje