Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

GEANNULEERD: Klassiek Concert, Duo Albarus speelt ‘van west naar oost’

17 maart | 15:30 17:00

Volksmuziek staat in de oorsprong van alle andere soorten muziek. Ook India kent veel regionale vormen van volksmuziek. Veel van Indische volksmuziek wordt ook gebruikt in Bollywood, bijvoorbeeld bhangra, een opzwepende dansvorm uit de Punjab. Qawwali, de devotionele liederen van de soefi ’s uit Pakistan en de daaraan grenzende Indiase deelstaten.

Duo Albarus gaat op zoek naar de ontwikkeling van de klankkleuren in de muziek, beginnend in West-Europa om vervolgens via Oost-Europa en het Midden-Oosten uiteindelijk in India terecht te komen.

Duo Albarus bestaat uit Martin Grudaj (cello) en Elena Malinova (piano). Zij vieren volgend jaar hun 30-jarige jubileum van samenspelen.

Martin Grudaj is afkomstig uit Albanië en heeft in Groningen en Den Haag zijn studie vervolgd bij Lucia Swarts en Troels Svane. Hij is met onderscheiding geslaagd voor zijn masterstudie in den Haag en heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Pieter Wispelwij, Michel Strauss, Uzi Wiesel. Momenteel werkt Martin als cellodocent bij de Muziekschool in Amersfoort en als cellist bij Hogeschool Leiden.

Elena Malinova is afkomstig uit Rusland en heeft daar aan de school voor speciaal getalenteerde kinderen gestudeerd. Hier in Nederland vervolgde zij haar studie in Groningen en daarna in Den Haag bij professoren A.Makarov en N. Grubert. Zij heeft in het Noorden in meerdere orkesten als soliste opgetreden. Momenteel is Elena als docent en correpetitor verbonden aan de conservatoria van Groningen en Den Haag.

Samen geven Martin en Elena concerten door het hele land, maar ook in Duitsland en Frankrijk. Zij waren uitgenodigd om te spelen in het Kleine Zaal van het Concertgebouw en het Kloosterkerk in Den Haag. Ook hebben zij meerdere cd’s op hun naam staan.