Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Klassiek concert, Duitse Romantiek

15 januari 2023 | 15:30 17:00

Brahms

Pianist Maurice van Schoonhoven opent het concert met Schumann’s virtuoze Abegg variaties Opus 1, gevolgd door diens carnavaleske Faschingsschwank aus Wien, Opus 26. Na de pauze volgt het eerste Opusnummer van Brahms en tevens de afsluiter van het concert: zijn grootse Eerste Pianosonate!

Maurice van Schoonhoven (1984) studeerde bij Bernd Brackman in Amsterdam, bij Maria João Pires in Portugal, en in Berlijn bij de Russische pianiste Elena Richter, voormalig assistent van de vermaarde Heinrich Neuhaus.
Masterclasses volgde hij onder andere bij Jan Wijn, Mikhail Voskresensky, Emanuel Ax, Wibi Soerjadi, Stephen Kovacevich, Jan Marisse Huizing en Leslie Howard.
Maurice van Schoonhoven stelt zijn duizelingwekkende techniek altijd in dienst van de muziek zelf: met zijn veelkleurige toonpalet weet hij de luisteraar in het hart te raken.
Dit werd met allerlei prijzen bekroond: zo won hij in 2001 de Rotterdamse Pianodriedaagse, in 2002 het vermaarde Königin Sophie Charlotte Concours in Duitsland, en in 2004 het Theater aan de Paradeconcours te Den Bosch.
Hij speelt veelvuldig in binnen- en buitenland. Zo gaf hij o.a. concerten in Engeland, Frankrijk, Roemenië, en Berlijn, waar hij in zalen als de Philharmonie en het Konzerthaus optrad. Hij speelde met diverse orkesten: zo voerde hij bijv. in 2003 het Dubbelconcert van Mozart uit met Hannes Minnaar, en speelde hij met de Mokum Symphony o.l.v. Joan Berkhemer in 2018 het Derde Pianoconcert van Rachmaninoff.
Tevens nam hij een cd op met werken van Jan van Amerongen. Zijn repertoire is breed, met een accent op de grote romantische pianoliteratuur.
“Wie niet door Maurice van Schoonhoven geraakt wordt, heeft een hart van steen” aldus de vermaarde Britse Lisztkenner en -interpreet Leslie Howard.

Entree: € 17,50 – studenten € 12,50

Doezastraat 1b
Leiden, 2311GZ Nederland