Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jazzconcert, Müller, Pabst en Thessalonikefs

28 april 2023 | 20:00 22:00

Het internationale trio bestaande uit Hendrik Müller (bas), Christian Pabst (piano) en Nick Thessalonikefs (drums) presenteert hun cd “Unlikely Scenario” met composities van Müller waarin hij als sterk melodisch spelend bassist ook solistisch in de schijnwerpers staat. De muziek is dan weer beschouwend van karakter en dan weer dynamisch. De bekende Duitse pianist/componist Pabst wordt geprezen om zijn lyrische spel en spannende improvisaties.

Hendrik Müller groeide op in een muzikaal gezin in Detmold, Duitsland als zoon van een klassiek pianist/componist en blokfluitist. Terwijl Hendrik in zijn jeugd vooral beïnvloed werd door klassieke muziek (pianolessen vanaf 6 jaar en deelname aan verschillende jeugdorkesten op contrabas) groeide zijn interesse voor jazz en geïmproviseerde muziek.
Zijn verblijf als uitwisselingsstudent in de VS in 2003/2004 had een grote invloed op zijn beslissing om professioneel jazzmuzikant te worden. Terug in Europa studeerde hij eerst jazzcontrabas aan de Hochschule für Musik und Theater Hamburg en later aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2016 zijn masterdiploma behaalde.
Naast zijn eigen trioproject is Hendrik al enkele jaren een zeer actief lid van de internationale jazzscene, werkte hij samen met grote internationale artiesten zoals Phillip Harper en trad hij op bij  Podium Witteman. Hij heeft meerdere 1e prijzen gewonnen op internationale jazzconcoursen.(zie ook zijn website).

Christiaan Pabst is behalve pianist ook componist van o.a. filmmuziek. Hij studeerde in 2012 af aan de masteropleiding piano jazz en in 2014 voor de master Composing for Film, beide aan het Conservatorium van Amsterdam.
Christiaan is te vinden op grote internationale podia in Europa en elders in de wereld en heeft diverse cd’s op zijn naam staan.
Downbeat journalist Scott Yanow omschrijft Christian‘s pianospel als “verbonden met de groten van de jazz, origineel en persoonlijk.”

Entree: € 17,50 – studenten € 12,50

Dit concert is ook opengesteld voor deelnemers aan WeArePublic.
Er zijn alleen nog kaartjes te verkrijgen aan de deur.

Doezastraat 1b
Leiden, 2311GZ Nederland