Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Expositie, Wereld in beeld

14 september | 15:30 20 september | 16:00

De tweede expositie, georganiseerd door Rainbow Society Leiden gaat over vrijheid, acceptatie en geweldloosheid. We verkennen we het thema “Wereld in Beeld”, waarbij we werken presenteren die een uniek perspectief bieden op het leven van vluchtelingen die vanwege hun geaardheid, genderexpressie of identiteit hun thuisland moesten ontvluchten.

Ontdek een boeiende verzameling van portretten en werken van vluchtelingen, naast creatieve interpretaties van historische gebeurtenissen en persoonlijke verhalen uit Leiden, allemaal vastgelegd in beeldende kunst. Deze tentoonstelling nodigt je uit om te reflecteren op de diversiteit van de wereld om ons heen, de kracht van de samenleving, de kwetsbaarheid van vrijheid en vrede.

Terwijl je luistert naar onze audiotour, word je meegenomen op een boeiende reis waarin je niet alleen meer leert over iconische kunstenaars, maar ook de ambachtelijke vaardigheden ontdekt die hen hebben geholpen meesterwerken te creëren. Laat je verrassen door de diversiteit en de creatieve kracht die schuilgaat achter elke penseelstreek en elke meesterlijke compositie.

Achter elke meester schuilt een leerling, en wij zijn geen uitzondering. Als amateur kunstenaars hebben we ons laten inspireren door de groten der kunst. Deze tweede expositie nodigt je uit om te denken, te voelen en te creëren. Het is een viering van ontdekking, groei en het delen van onze passie voor kunst. Dus stap binnen en laat je inspireren om zelf ook je creatieve vleugels uit te slaan.

Opening: zaterdag 14 september om 15.30 uur
Open: zie de tabel hieronder
Extra: je kunt een audiotour volgen maar daarvoor heb je een mobiele telefoon met oortjes nodig. Vaak is er ook iemand in de zaal aanwezig voor een persoonlijke rondleiding.
Toegang: gratis (o.b.v. vrijwillige bijdrage | donatie)
De expositie kan bezocht worden op

za. 14-09zo. 15-09ma. 16-09di. 17-09wo. 18-09do. 19-09vr. 20-09za. 21-09
openingin de ochtendnietde hele dagde hele dagde hele dagde hele dagin de middag