Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Expositie, Jong en out | d

21 september | 20:00 26 september | 16:00

In juni sloegen we de handen ineen en organiseerde Stichting Rainbow Society Leiden een reeks gratis workshops waarin we deze twee generaties samenbrachten. Samen doken we diep in de levendige geschiedenis van queer kunst. Terwijl de senioren zich onderdompelden in de wonderlijke wereld van Fiber art, lieten de jongeren zich inspireren door een scala aan materialen en technieken.

Het resultaat? Een fonkelende expositie, geboren uit deze unieke samenwerking, die barst van creativiteit en diversiteit. Beide generaties hebben hun eigen unieke perspectieven gedeeld en samen een kleurrijk kunstwerk gecreëerd.

We staan stil bij vragen zoals ‘Welke uitdagingen hebben regenboog senioren in het verleden mogelijk ervaren vanwege hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit?’ en “Welke rol hebben regenboog senioren gespeeld bij het bevorderen van gelijkheid en acceptatie binnen de regenbooggemeenschap?’

Luister naar de levendige podcasts waarin onze senioren hun unieke levensverhalen delen, inclusief hun avonturen in Leiden en binnen de regenbooggemeenschap.

Tijdens onze opening kunt u deelnemen aan boeiende gesprekken met senioren en ontdek de evolutie van seksualiteit, gender en geaardheid door de jaren heen. En vergeet vooral niet de bruisende dialoog tussen jongeren en senioren tijdens de opening, waar ook jij als toeschouwer van harte wordt uitgenodigd om vragen te stellen.

Kortom, maak je klaar voor een week vol jonge energie en wijze verhalen die niet alleen je horizon zullen verbreden, maar ook je hart zullen verwarmen.

Opening: zaterdag 21 september om 20:00 uur
Open: zie de tabel hieronder
Extra: je kunt een audiotour volgen maar daarvoor heb je een mobiele telefoon met oortjes nodig. Vaak is er ook iemand in de zaal aanwezig voor een persoonlijke rondleiding.
Toegang: gratis (o.b.v. vrijwillige bijdrage | donatie).
De expositie kan bezocht worden op

za. 21-09zo. 22-09ma. 23-09di. 24-09wo. 25-09do. 26-09
opening
20.00 uur
de hele dagnietin de ochtendnietniet