Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Voorstelling, Van en over Couperus

21 oktober 2023 | 20:00 22:00

Deze voorstelling wordt georganiseerd door het Literair podiumcollectief Het Feest der Poëzie.

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat Louis Couperus, Nederlands grootste schrijver, is overleden. Literair podiumcollectief Het Feest der Poëzie grijpt dit Couperusjaar 2023 aan voor een tournee met de voordrachtvoorstelling ‘Van en over Couperus’.
Voordrachtskunstenaar Simon Mulder brengt bekend en minder bekend werk van Louis Couperus, zoals fragmenten uit de schokkend decadente roman ‘De berg van licht’ en de vertederende korte verhalen ‘Het spoorwegongeluk’ en ‘Het verbeelde leven’.
Daarnaast vertelt hij enkele anekdotes over de grote schrijver.
Pianist Daan van de Velde en Simon Mulder besluiten de voorstelling met iets unieks: een declamatorium (stuk voor piano en voordracht) op Couperus’ beroemde korte thriller ‘De binocle’.
Samen met Uitgeverij HetMoet presenteren zij een prachtige nieuwe, bibliofiele heruitgave van Couperus’ ontroerende en mystieke novelle ‘Extaze’.
Simon Mulder is voordrachtskunstenaar, docent klassieke talen in het middelbaar onderwijs en voorzitter van het Louis Couperus Genootschap. Hij richtte literair podiumcollectief Het Feest der Poëzie op, en treedt met deze groep op in binnen- en buitenland.
Daan van de Velde is pianist en taalkundige. Hij deed een bijvakstudie piano aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Marcel Baudet en is aan het Feest der Poëzie verbonden als muziekredacteur.

Entree: € 15 – studenten € 12,50

Doezastraat 1b
Leiden, 2311GZ Nederland