Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

KLASSIEK CONCERT Mozart, Von Weber, Baermann EN Mendelssohn

19 februari 2023 | 15:30 17:00

Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld (Nicole van Jaarsveld – klarinet en Angélique Heemsbergen – piano) brengt een geheel Duits programma. In deze muziek én in de samenwerking tussen Angélique en Nicole staan muzikaal samenspel en een gelijkwaardige rol voor piano en klarinet centraal.

Van Wolfgang Amadeus Mozart klinkt het klarinetkwintet, dat hij speciaal voor Anton Stadler en zijn bijzondere bassetklarinet schreef, in een bewerking voor piano en klarinet. Het duo speelt verder het Adagio van Heinrich Baermann, de minst bekende naam in dit programma. Voor Heinrich Baermann en zijn zoon Carl, beiden klarinettist, componeerden bekendere tijdgenoten, zoals Felix Mendelssohn Bartholdy en Carl Maria von Weber belangrijke werken.
Van Mendelssohn staat het eerste deel uit zijn sonate voor klarinet en piano op het programma, een jeugdwerk waarin lyriek centraal staat. In het Grand Duo Concertant van Von Weber is er een veel virtuozere rol voor piano en klarinet. Ook is Webers voorliefde voor opera in deze muziek goed te horen. 

Angélique en Nicole vormen ruim 15 jaar een duo. Hun 10-jarig jubileum bekroonden zij met het uitbrengen van een cd met werken van Johannes Brahms, Francis Poulenc en Gerald Finzi. Het ‘open karakter’ van hun recitals wordt door het publiek zeer gewaardeerd. In de afgelopen jaren waren Angélique en Nicole te horen in o.a. de kleine zaal van het Concertgebouw, De Oosterpoort Groningen en TivoliVredenburg, alsook live tijdens het Programma Viertakt Podium en Opium op Radio 4. Het duo is ook werkzaam voor Stichting Muziek in Huis, de grootste kamermuziekorganisatie van Nederland, die kamermuziekconcerten in zorgcentra verzorgt op het niveau van reguliere concertzalen.

Entree: € 17,50 – studenten € 12,50


Deze lezing is ook opengesteld voor deelnemers aan WeArePublic. Zij kunnen hier reserveren.

Doezastraat 1b
Leiden, 2311GZ Nederland