Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Klassiek concert, Bach, Beethoven, Mozart en Ravel

19 maart 2023 | 15:30 17:00

De Sloveense concertpianist Gregor Dešman is vooral geïnteresseerd in enerzijds de compexiteit en anderzijds de esthetische en poëtische kant van Muziek. Deze zondag is dit te beluisteren in de uitvoering van het werk van vier grote componisten: Bach, Beethoven, Mozart en Ravel.

Gregor Dešman is een Sloveense concertpianist die momenteel in Nederland woont en werkt. Gregor studeerde in Slovenië, Italië, Kroatië en Nederland bij gerenommeerde docenten, onder wie Naum Grubert, Ruben Dalibaltayan en leden van Trio di Parma.
Als solist trad hij op met diverse orkesten, waaronder het Valerius orkest in Den Haag, het Slovense Philharmonish orkest an Ljubljana Opera Orkest. Gregor treedt podia in diverse Europese landen op, onder andere: Sloveense Philharmonie in Ljubljana, Auditorio de Musica Nacional in Madrid, Elizabetenkirche in Berlin en Concertgebouw in Amsterdam.
Actief ook als kamermusicus, hij speelt samen met internationaal succesvolle musici zoals Anto Bayram Karamenderes, Valentina Danelon, Tibor Molnar en Joachim Eijlander. Kenners zijn enthousiast over zijn spel.
Vooraanstaande critici schrijven onder meer: ‘we genoten van een melodieuze lyriek en een rijke klankkleur’ en ‘het derde pianoconcert van Béla Bartók overtuigde mij helemaal met zijn zelfverzekerde spel’.

Programma
J.S.Bach⁄F.Liszt: Prelude en Fuga BWV 543
L. van Beethoven: Sonata in Es majeur, op.81a ‘Les Adieux’
pauze
W.A.Mozart: Fantasia in d mineur K 397
J-M. Ravel: Gaspard de la Nuit

Entree: € 17,50 – studenten € 12,50


Dit concert is ook opengesteld voor deelnemers aan WeArePublic. Zij kunnen hier reserveren.

Doezastraat 1b
Leiden, 2311GZ Nederland