Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Klassiek concert, Mozart, Matičič, Liszt en Beethoven

19 maart | 15:30 17:00

De Sloveense concertpianist Gregor Dešman is vooral geïnteresseerd in enerzijds de compexiteit en anderzijds de esthetische en poëtische kant van Muziek. Deze zondag is dit te beluisteren in de uitvoering van het werk van vier grote componsiten: Mozart, Matičič, Liszt en Beethoven.

Gregor Dešman is masterstudent in de klas van prof. Naum Grubert aan hetoninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij deed zijn postdoctorale studie onder supervisie van prof. Ruben Dalibaltayan aan de Academy of Music in Zagreb en graduate studies aan de Academy of Music in Ljubljana onder mentorschap van prof. Hinko Haas.
Sinds het begin van zijn studie heeft hij op vele recitals opgetreden en met succes deelgenomen aan vele internationale concoursen. Hij heeft het 5e Pianoconcert van Beethoven uitgevoerd met het Ljubljana Opera en Balletorkest in de grote zaal van het Sloveens Filharmonisch Orkest. Hij studeerde Summa cum Laude af met het 3e pianoconcert van Bartok met het Sloveens Filharmonisch Orkest en dirigent Simon Dvoršak. Voor deze uitvoering ontving hij de Prešerenprijs van de Muziekacademie van de Universiteit van Ljubljana.
Gregor treedt op in Slovenië, Nederland, Italië, Kroatië, Spanje en Roemenië, onder andere met internationaal succesvolle musici, zoals Tibor Molnar, Joachim Eijlander, Gilles Apap. Hij is pianist in Piano Trio GUD dat werd gevormd onder leiding van prof. Tomaž Lorenz en later een tweejarige postdoctorale cursus voor kamermuziek afrondde bij Trio di Parma in Duino, Italië. Voor hun intensieve concertactiviteiten ontvingen zij de Prešerenprijs van de Muziekacademie van de Universiteit van Ljubljana.

Programma
W.A.Mozart: Sonata in D majeur K284
J. Matičič: Toccata op. 20/3
pauze
J.S.Bach⁄F.Liszt: Prelude en Fuga BWV 543
L. van Beethoven: Sonata in Es majeur, op.81a ‘Les Adieux’

Entree: € 17,50 – studenten € 12,50
Doezastraat 1b
Leiden, 2311GZ Nederland