Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

jazzconcert, Ten Cate & Lievestro

27 januari 2023 | 20:00 22:00

René ten Cate is een van de weinige muzikanten die vibrafoon speelt en doet dat virtuoos en spectaculair. Met bassist Stefan Lievestro vormt hij een hecht duo met wervelende interactie en een heel eigen signatuur van het vertolken van standards.

René ten Cate begon op jonge leeftijd piano en drums te verkennen. Toen hij 16 was kreeg hij  interesse voor jazz met het luisteren naar Oscar Peterson. Aanvankelijk ging hij werktuigbouw studeren. Maar eind jaren ’80 startte hij met een studie vibrafoon en drums op het conservatorium in Den Haag, met als leermeesters o.a. Frans van Elsen en Frits Landesbergen, waar hij met glans afstudeerde.
René heeft met tal van binnen- en buitenlandse grootheden gespeeld waaronder Alvin Queen, Martin Drew en Pat Metheny. Hij soleerde bij The Skymasters, werd genomineerd voor diverse Awards en nam deel aan het North Sea Jazz Festival met een band o.l.v. Herman Schoonderwald.
Op zijn naam staat de cd “Solar” en hij was sideman op een aantal andere CD’s. In 2021 maakte hij een live-recording met de Amerikaanse tenorsaxofonist Scott Hamilton.
Stefan Lievestro speelde aanvankelijk gitaar en elektrische bas maar vanaf zijn 18e contrabas.
Hij was student aan het conservatorium van Arnhem en studeerde in 1989 cum laude af aan het conservatorium van Hilversum. In 1990 kreeg hij een beurs om in New York te studeren bij bas-coryfee Marc Johnson.
Stefan is docent bas, theorie en solvège aan het Codarts-conservatorium en won de Deloitte Jazz Award. Met een sextet nam hij de CD “Breakfast” op.
Hij speelde met jazzgrootheden als Adderley, Hubbard en Bridgewater en Catherine. In 2021scheef hij mee aan de Rotterdam Suite.

Entree: € 17,50 – studenten € 12,50

Dit concert is ook opengesteld voor deelnemers aan WeArePublic. Zij kunnen hier reserveren.

Doezastraat 1b
Leiden, 2311GZ Nederland